Akoestiek in bedrijfsruimte. Geluid of ruis?

Tegenwoordig werken mensen over de hele wereld in open kantoren. Creatieve ideeën ontstaan vaak in de samenwerking met anderen. Een kantoor is hierdoor een belangrijke plek voor sociale interactie. Dit komt tot uiting in het ontwerp van kantoren, waar open, sociale ruimtes prioriteit hebben boven stille ruimtes. De grens tussen geluid en ruis is echter niet altijd duidelijk. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet.

Niet elk geluid is ruis

Er zijn wetten met betrekking tot geluid dat schadelijk is voor het menselijk gehoor, maar in het geval van geluid dat alleen ‘irritant’ is, zijn de grenzen onduidelijk. Daar ontstaat de grootste uitdaging, want niet elk geluid is ruis. We weten, en het is wetenschappelijk bewezen, dat geluid een grote invloed heeft op onze fysieke en mentale gezondheid. Het moet altijd mogelijk zijn om in alle rust te werken zonder gestoord te worden door de gesprekken van andere collega's. Tegelijkertijd moeten er ruimtes zijn die gesprek en samenwerking bevorderen.

Een slimme investering

Bedrijven die erin slagen om hun kantoor zo in te richten dat iedereen er op zijn best kan werken, hebben een grotere kans om de productiviteit te verhogen. Op de lange termijn verhoogt dit de winstgevendheid. Prioriteit geven aan de akoestische omgeving moet daarom gezien worden als een slimme investering, die zich op de lange termijn vaak zal terugbetalen.

Het creëren van een akoestische bedrijfsruimte

Wil jij de akoestiek van jouw bedrijfsruimte verbeteren en zo de productiviteit van jouw medewerkers verhogen? Wij helpen je graag met het creëren van een goede akoestische omgeving. Neem contact met ons en we vertellen je alles over de mogelijkheden. Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Wij helpen je graag met jouw uitdaging

Wij helpen je graag met jouw uitdaging