Hoe krijg je jouw medewerkers terug naar kantoor?

Terugkijkend op de recente pandemie en de toestroom van nieuwe technologieën, heeft een groot aantal bedrijven (noodgedwongen) hun medewerkers op afstand gepositioneerd. Hoewel werken op afstand een aantal voordelen heeft, is aangetoond dat veel werkgevers en managers, maar ook werknemers baat hebben bij een ontmoeting op kantoor. Beter gezegd: bedrijven moeten een plan hebben om medewerkers terug te brengen naar kantoor

Er zijn veel facetten om rekening mee te houden, van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen tot de vraag of de fysieke ruimte nog wel geschikt is voor het aantal medewerkers. Goede, zichtbare, akoestische toepassingen in kantoor, dekken een ontzettend groot deel van bovenstaande facetten. Met akoestische toepassingen bedoelen we de geluids- en zichtkwaliteit van de ruimte of de omgeving waarin het geluid zich beweegt.

Een goede akoestiek verbetert de productiviteit, het comfort en de communicatie binnen een ruimte. Onderstaand in een bondige uitleg uitgeschreven:

  1. Goede akoestische oplossingen zorgen ervoor dat geluid zich niet verspreidt of weerkaatst. Wat er vervolgens voor zorgt dat de medewerkers minder storende geluiden ervaren en geen last hebben van een echo of galm.
  2. Akoestische oplossingen geven de ruimte een verhoogd comfort en zorgen uiteindelijk voor een huiselijk gevoel op de werkvloer. Het dempen van het geluid zorgt er ook voor dat werknemers zich meer op hun gemak voelen bij het werken in het kantoor, waardoor ze meer gefocust kunnen zijn op hun taken. Het achtergrondruis wat enorm stoort, valt daarmee weg.
  3. Goede akoestische oplossingen helpen ook bij het verbeteren van de kwaliteit van communicatie. Met minder ruis kunnen werknemers gemakkelijker spreken, luisteren en verstaan. Dit resulteert in een betere communicatie tussen medewerkers, wat de samenwerking verbetert.

Als je jouw werknemers terug naar kantoor wilt brengen, is het belangrijk om de juiste akoestische oplossingen te implementeren. Een prettige geluidsomgeving vermindert stress en lawaai, waardoor werknemers zich meer op hun gemak voelen. Als je de juiste akoestische oplossingen implementeert, zul je merken dat je werknemers betere resultaten boeken en beter gaan communiceren.

Weten hoe je deze akoestische oplossingen het beste kan implementeren in jouw bedrijf of kantoorruimte? Bekijk een aantal toepassingen op onze productenpagina of neem contact met ons op.

Akoestische producten

We gaan uit van de kracht van de innovatieve technieken in combinatie met onze creatieve kijk op producten. We leggen ons oor te luister en creëren een oplossing op maat die niet alleen functioneel is, maar die de ruimte visueel naar een hoger plan tilt. Ontdek onze akoestische producten voor elke binnenruimte.

Advies of offerte op
maat ontvangen?