Ervaart u problemen
met uw akoestiek in
uw omgeving?

Bij Akovision helpen wij je graag bij het zoeken naar een geschikte oplossing voor geluidsproblemen. Iedere ruimte is uniek en ook de akoestische oplossing. Wij kijken samen met jou naar de beste akoestische designoplossingen. Op maat ontworpen en vervaardigd. Akovision start met een akoestisch advies, we spelen in op de stijl en sfeer van de ruimte en bespreken jouw wensen. Lees meer over akoestisch advies bij Akovision.

Akoestisch advies op maat door een akoestisch adviseur

We starten met een akoestisch advies. Omdat iedere ruimte en daarom ook de akoestiek uniek is, bieden we oplossingen op maat. Bij Akovision gaan we aan de slag om een geschikt en passend ontwerp te maken. Wij houden er dus rekening mee dat ons advies aansluit op de sfeer en stijl van de ruimte. Bij Akovision luisteren we graag naar jouw wensen. Tijdens ons gesprek kijken we naar de beste oplossingen voor de ruimte. Maak een afspraak met onze akoestisch adviseur en bespreek de mogelijkheden.

Waarom zou je een akoestisch specialist inschakelen?

Een slechte akoestiek heeft een negatieve invloed op prestaties en het concentratieniveau. Ook zullen teveel omgevingsgeluiden in een restaurant of kantoor als hinderlijk worden ervaren. Akovision biedt designoplossingen om de akoestiek te verbeteren. We vervaardigen duurzame materialen in een passend geheel met het interieur. Dit kan door middel van wand- en plafondpanelen, plafondelementen en bureauschermen. Wij luisteren naar jouw wensen en kijken hoe we dit in een passend geheel kunnen realiseren. Ben jij op zoek naar een geschikte oplossing voor geluidsoverlast op de werkvloer, nagalm in een sporthal of omgevingsgeluiden in een restaurant? Bij Akovision ga je samen met een akoestisch adviseur aan de slag om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

Maatwerk akoestiek is de standaard bij Akovision

Geluidproblemen kunnen op verschillende plekken en ruimtes aanwezig zijn. Omdat iedere ruimte uniek is en de akoestiek verschillend, zal geen oplossing hetzelfde zijn. Er is voor iedere ruimte een unieke oplossing en advies nodig. Daarom worden al onze projecten op maat ontworpen en vervaardigd. In een kantoor worden er namelijk weer andere eisen aan de akoestiek gesteld dan in een sporthal. Onze akoestische specialisten kijken ook naar de sfeer en stijl van de ruimte. We vervaardigen maatwerk akoestiek dat past bij het interieur van de ruimte. Lees meer over de meest voorkomende problemen in de akoestiek.

Akoestische designoplossingen voor professionals

Akoestische oplossingen zijn op veel verschillende plekken en ruimtes van belang. Waar je misschien niet direct aan denkt maar waar het zeker wel een toevoeging zal hebben. Denk bijvoorbeeld aan geroezemoes in restaurants, telefoontjes in een kantoortuin, maar ook een nagalm in huis. Bij Akovision bieden we je akoestisch advies met designoplossingen. De akoestiek wordt op een mooie manier verwerkt in bijvoorbeeld wand- en plafondpanelen, plafondelementen of bureauschermen. Een akoestisch wanddesign kan in een kantoorruimte op een stijlvolle manier de akoestiek verbeteren. Kies je voor een designontwerp of een strakke uitvoering? Wij helpen je graag.

Experts in het creëren van duurzaam akoestisch design.

Wij voorzien je graag van de beste designoplossing en akoestisch advies. Bij Akovision creëren we duurzame akoestische designs van bijvoorbeeld gerecycled PET materiaal. We werken hierin samen met de beste Europese producenten. Het duurzaam plaatmateriaal van ARCHISONIC is gemaakt van 88 gerecyclede PET-flessen per vierkante meter. Vraag een gratis sample box aan om een idee te krijgen van onze kleurstalen en de verschillende bewerkingen die mogelijk zijn. Benieuwd geworden naar onze duurzame designoplossingen? Neem contact op met onze akoestisch specialist!

Akoestische oplossingen voor jouw ruimte

 • Akoestische oplossingen voor kantoor

  Op kantoor wil jij je kunnen concentreren. Een telefoongesprek kunnen voeren, zonder dat je collega’s kunnen meeluisteren. Overleggen in een ruimte met een prettige sfeer. Goede akoestiek is daarbij onontbeerlijk. Akovision creëert innovatieve oplossingen op maat, die perfect passen in de sfeer, stijl en het ontwerp van jouw kantoor.

 • Akoestische oplossingen hospitality en horeca

  Een avondje uit moet gezellig zijn. Genieten en bijpraten in een ruimte waarin je je prettig kunt voelen. Slechte akoestiek kan een bezoek aan een restaurant of café een negatieve lading geven. Met een maatwerk designoplossing van Akovision wordt elke horecagelegenheid een fijne plaats, waar gasten graag komen.

 • Akoestische oplossingen in de zorg

  Akoestische oplossingen in de zorg

  Welzijn voor oog en oor

  Bewezen is de werkefficiëntie van het zorgpersoneel en een snellere genezing bij patiënten in goede en gezonde geluidsomgevingen. Daarom biedt Akovision akoestische oplossingen die zorgen voor stilte, rust en privacy in ziekenhuizen, zorginstellingen en praktijkruimtes.

 • Akoestische oplossingen onderwijs

  Het overdragen van informatie. Dáár draait het om bij onderwijs. Als door slechte akoestiek de informatie de achterste rijen van het lokaal of de collegezaal niet bereikt, is dat dus een probleem. Gelukkig biedt Akovision akoestische designoplossingen op maat. Zo blijft iedereen bij de les.

 • Akoestische oplossingen cultureel erfgoed

  Veel kerken, kapellen of fabriekshallen krijgen een nieuwe bestemming – vaak als horecagelegenheid of ontmoetingscentrum. Maar de akoestiek laat vaak te wensen over voor de nieuwe functie. Akovision biedt innovatieve oplossingen die ervoor zorgen dat de galm van weleer wordt vervangen door rustig geluid in een prettige omgeving.

 • Akoestische oplossingen voor de sporthal

  Bij een sporthal denk je aan de euforie van het winnen. Aan piepende schoenen. Aan juichend publiek. Maar ook aan galm. Met de akoestische oplossingen van Akovision behoort dat laatste tot het verleden. En wordt de sporthal een plek waar je de coach eindelijk eens kunt verstaan.

 • Akoestische oplossingen muziek

  Niets kan een muziekbeleving zo omhoogtillen als een goede akoestiek. Andersom is een slechte akoestiek funest voor elke artiest. Daarom realiseert Akovision in jouw studio, repetitieruimte of auditorium innovatieve akoestische oplossingen die zorgen voor het beste geluid. Want jouw muziek verdient het allerbeste.

 • Akoestische oplossingen woonhuis

  Akoestische oplossingen woonhuis

  Akoestisch woongenot

  Thuis kom je tot rust. Zeker wanneer de akoestiek in jouw woonkamer of keuken prettig is. Daarvoor heeft Akovision verschillende oplossingen. Van designlampen tot akoestisch behang of een designmuur met geluidsabsorberende eigenschappen. Perfect passend bij jouw interieurontwerp en helemaal in jouw stijl en smaak uitgevoerd.

 • Akoestische oplossingen cultuur

  Akoestische oplossingen cultuur

  Akoestiek voor alle zintuigen

  Kunst wil je in alle rust kunnen bekijken. Maar hoge tentoonstellingsruimtes, of musea in oud industrieel erfgoed, hebben van nature niet de beste akoestiek. Akovision lost dit op, met uniek akoestisch design dat eigenlijk zélf een plekje in het museum verdient.

Wilt u meer over ons weten?
Kom direct in contact

Vraag hier meer informatie aan

Klaar om contact te leggen met akoestische expertise?

Heeft u vragen of bent u klaar om de aktoestiek van uw ruimte te verbeteren? Neem contact op met Akovision.

Materialen

Ontdek alle akoestische
materialen

 • Kurk

 • PET-Felt

 • VANK Fabrics

 • Cotton