Een volledig akoestisch circulair materiaal

Bron: Impact Acoustic

ARCHISONIC® Cotton is een circulaire oplossing van Impact Acoustic, gemaakt in Italië van duurzaam materiaal. 100% van deze akoestische absorber kan worden hergebruikt, waardoor dit materiaal volledig recyclebaar is. Verkrijgbaar in een reeks van 24 natuurlijke kleuren, absorbeert niet alleen het geluid, maar voegt het ook een natuurlijke esthetiek toe aan elke binnenruimte.

ARCHISONIC® Cotton is de innovatieve oplossing van Impact Acoustic die het probleem van geluidsabsorptie aanpakt en tegelijkertijd volledig circulair is.

Circulariteit is een onderwerp dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen en verwijst naar het idee om producten en processen te ontwerpen die inherent herstellend en regeneratief zijn. Dit betekent dat ze ernaar streven om afval en vervuiling te elimineren en tegelijkertijd een gesloten systeem te creëren waarin hulpbronnen efficiënt en duurzaam worden gebruikt.

Het materiaal is volledig te hergebruiken, waarbij 100% van het materiaal aan het einde van de levenscyclus kan worden teruggebracht in het productieproces. Naast het verminderen van afval, zorgen we er ook voor dat de basis efficiënt worden gebruikt. We zorgen dat het product voor onbepaalde tijd kan worden gebruikt door simpelweg opnieuw te vormen en water toe te voegen zonder de kwaliteit van het materiaal aan te tasten.

Het hoofdbestanddeel van het materiaal is cellulose afkomstig van katoenlinters, een bijproduct van de katoenindustrie dat anders zou worden weggegooid. Ook het productieproces is circulair ingericht; recycling en hergebruik van water en het minimaliseren van afval.

Het revolutionaire materiaal biedt een scala aan natuurlijke kleuren die zijn geproduceerd zonder het gebruik van chemische kleurstoffen of beitsen. Het assortiment van 24 natuurlijke tintenkomt overeen met de bestaande collectie ARCHISONIC® Felt, gebaseerd op upcycled PET, en is samengesteld door de trendscouts van Color Hive. Deze aandacht voor detail zorgt ervoor dat het product niet alleen voldoet aan de functionele eisen van geluidsabsorptie, maar ook een mooie en natuurlijke esthetiek biedt die in lijn is met de huidige designtrends.

ARCHISONIC® Cotton wordt met de hand gemaakt in Italië, waar bekwame vakmensen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat elke tegel voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en schoonheid.

Wilt u meer over ons weten?
Kom direct in contact