Verbeter productiviteit met goede akoestische oplossingen!

Nieuwe studies tonen aan dat slechte akoestische oplossingen de productiviteit belemmeren. Lawaaiige kantoren verlagen de productiviteit: 60% van de kantoormedewerkers blijkt zich niet te kunnen concentreren en levert slecht werk af door lawaaiige werkplekken, zo blijkt uit recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk door Oscar Acoustics.

Een slechte akoestiek belemmert de concentratie

Volgens het onderzoek, dat gehouden werd onder 2000 Britse kantoormedewerkers, werkt slechts 8% in een stil kantoor en werkt slechts een kwart van de kantoormedewerkers in een ruimte die goed is ontworpen voor hun werk. Vier op de tien kantoormedewerkers zeggen dat een slechte akoestiek hun concentratie belemmert en een derde zegt dat hun stemming negatief wordt beïnvloed, waarbij een kwart aangeeft stress te ondervinden van uitzonderlijk hoge geluidsniveaus.

Schadelijke effecten van te veel lawaai

Hoge niveaus van excessief lawaai kunnen permanente gezondheidsschade veroorzaken, zoals gehoorbeschadiging. Bovendien zegt een vijfde van de ondervraagden dat het tot slaapstoornissen heeft geleid en een kwart meldt stress als gevolg van het geluidsniveau op kantoor. Ondanks de schadelijke effecten van te veel lawaai zeggen sommige werknemers dat de meeste bedrijven enige aanpassingen aan de kantooromgeving hebben gedaan; slechts een derde zegt dat er niets is gedaan.

Oplossingen en aanpassingen

Het aanpakken van de geluidsniveaus op de werkplek is een snelle oplossing die een aanzienlijk verschil kan maken. Veel voorkomende aanpassingen zijn het installeren van geluidswerende akoestische werkplekken en geluidsabsorberende oplossingen. Oscar Acoustics zegt hierover: "Werkgevers moeten goed nadenken over hoe werknemers werkplekken het meest effectief kunnen gebruiken. Lawaai lijkt misschien een kleine ergernis, maar als je dit niet aanpakt, kan dat de winstgevendheid van je bedrijf schaden en de gezondheid van werknemers in gevaar brengen."

Bedrijven die erin slagen om hun kantoor zo in te richten dat iedereen er op zijn best kan werken, hebben een grotere kans om de productiviteit te verhogen. Prioriteit geven aan de akoestische omgeving moet daarom gezien worden als een slimme investering! Meer lezen over het onderzoek van Oscar Acoustics? Het volledige artikel lees je hier.

Het creëren van een akoestische bedrijfsruimte

Wil jij de akoestiek van jouw bedrijfsruimte verbeteren en zo de productiviteit van jouw medewerkers verhogen? Wij helpen je graag met het creëren van een goede akoestische omgeving. Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Neem direct contact op voor een akoestisch advies op maat.

Wij helpen je graag met jouw uitdaging

Wij helpen je graag met jouw uitdaging