Elegantie voor het oor

Akoestiek verfijning voor
optimale geluidsbeheersing

Het beheersen van geluid en trillingen tijdens het ontwerpen van een werkruimte is een veeleisend proces waarbij vaak specialisten op akoestisch gebied betrokken zijn. Akovision heeft akoestische prestaties in de voorhoede van het ontwerpproces geplaatst. Elke oplossing is getest en alles is ontworpen voor optimale prestaties en waarde. 

Esthetische functionaliteit

Door onze ervaring in het werken met akoestiek, ontwerpers en eindgebruikers realiseerden we ons dat het vanwege de complexe aard van akoestiek, dat het moeilijk was voor klanten om weloverwogende beslissingen te nemen. We hebben drie onafhankelijk geteste kamers gecreeërd om u geluidsisolatie en -absorptie te laten ervaren bij optredens op instap-, midden- en hoog niveau. Door een gekalibreerde spraaktrack in een kantoor te spelen, kunnen bezoekers zelf beleven hoe het werkt. 

Houd het still..
Een paar tips..

Het draait allemaal om de deuren! Het zwakste punt van een scheidingswand is de deur. Het heeft geen zin om een scheidingswand met een hoge dB-classificatie en een zwakke deur met een lagere dB-classificatie te kopen, aangezien de algehele prestatie van de scheidingswand wordt bepaald door de deur. Idealiter zou de deur iets hoger moeten zijn dan de scheidingswand. Dit is moeilijker te bereiken met een hoogwaardige dubbele beglazing, dus koop gewoon de best beoordeelde deur die u kunt. Scheidingswanden en deuren zullen u niet helpen als u de flankerende paden niet correct isoleert. 

Algemene akoestiek.
Wat moet je nog meer weten?

Verschillende bouwelementen combineren om een ruimte zijn akoestische eigenschappen te geven - vloeren, plafonds, buitenmuren en ramen hebben allemaal invloed op de geluidsoverdracht in een ruimte. 

Afhankelijk van het toepassingsgebied in het gebouw moet het geluid op verschillende manieren worden geregeld:

VERMINDERING - De geluidsisolerende eigenschappen van een bouwelement worden gemeten door geluidsreductie in decibel. Veel voorkomende waarden zijn Rw of Dw. Rw is de beoordeling voor een product in een laboratoriumtest, terwijl Dw de beoordeling is voor de prestaties bij installatie. 

ABSORPTIE - De akoestische eigenschappen van een kamer en open ruimte kunnen worden veranderd met akoestische behandelingen aan oppervlakken zoals plafonds en muren. De absorptie-eigenschappen van een bouwelement worden gemeten door nagalmtijd. 

Design op maat

Waarom kiezen voor akoestiek
maatwerk van Akovsion?

Onderschat het belang van een kwalitatieve installatie niet. Onze aandacht voor detail tijdens de installatie is ongeëvenaard en we werken nauw samen met aannemers om ervoor te zorgen dat de hoogste prestaties worden bereikt. Onze producten zijn ontworpen met een aantal akoestische voordelen:

DROGE VOEG - traditioneel een zwak punt in scheidingswanden, onze voeg zorgt dat prestaties niet afnemen.

DRIEDELIGE SCHEIDINGSFRAMES - deze zorgen ervoor dat alle openingen correct zijn geïsoleerd, in tegenstelling tot een typisch frame uit één stuk.

INNOVATIEF DESIGN - akoestische glazen schuifdeuren die sluiten als vleugeldeuren en dubbele beglazing tot Rw 47dB. 

Breed scala aan
producten

Advies aanvragen
Wil je meer weten over roomdividers?

Vertel ons wat uw
project nodig heeft